Skip to content
btb-Wetronic-the-wall-nieuws

Ook Wetronic opent vestiging in The Wall

De modelbouwspecialist Wetronic opent een grote vestiging in The Wall. Deze vestiging richt zich op liefhebbers uit heel Europa die daar elkaar kunnen ontmoeten om over hun hobby te praten en ervaringen uit te wisselen, maar daar ook op een van de drie banen – een racebaan, een vrachtwagenbaan en een off road baan – tegen elkaar uit kunnen komen of hun model kunnen uitproberen. Daarnaast komt er een ‘makers-space’ waar bezoekers klussen aan modelvoertuigen, problemen kunnen voorleggen aan deskundigen en cursussen kunnen volgen. Er wordt ook een horecaconcept aan het format van de vestiging toegevoegd. Wetronic exploiteert in het concept verder een winkel waar schaalmodellen, maar vooral onderdelen online verkocht worden. Van hieruit wordt ook de wereldwijd succesvolle webshop gerund. De vestiging van Wetronic komt op de eerste etage van The Wall en gaat medio november open.

Eerder was al bekend geworden dat ook de van oorsprong Britse leisure-onderneming TeamSport Karting zijn eerste vestiging in Nederland in het leisure- en entertainmentcentrum The Wall, langs de A2 bij Utrecht-Leidsche Rijn opent. Net als TeamSport Karting komt de Wetronic-vestiging zin het deel van The Wall dat nooit in gebruik is geweest en vanaf de oplevering heeft leeg gestaan. Dat deel telt in totaal 14.000 m2 over twee lagen. Om de bereikbaarheid van dat deel vanaf het erboven gelegen parkeerdek te vergroten hebben de eigenaren een nieuw stijgpunt gerealiseerd – met roltrappen, een lift en een vaste trap – waarmee deze verdiepingen in een keer toegankelijk zijn zowel vanaf het parkeerdek als vanaf maaiveld. Dolf Mook, woordvoerder van een van de eigenaren van The Wall, Urban Interest: ‘Dit nieuwe stijgpunt hebben we op een strategische plek neergezet, zodat we meerdere vestigingen van verschillende potentiele huurders op de twee verdiepingen konden realiseren’.
De twee grootse beschikbare units zijn met de komst van TeamSport Karting en Wetronic verhuurd en er resteren in dit deel van het gebouw nog twee units van ieder circa 2.200 m2. Mook: ‘Daarmee is circa 90 procent van de in totaal 65.000 m2 vvo beschikbare ruimte verhuurd. We verwachten dat we eind 2022 100 procent verhuurd hebben. Ook zijn met alle reeds gevestigde huurders in de afgelopen periode gesprekken gevoerd en zijn de contracten vernieuwd. In 2018, toen wij samen met Built to Build het gebouw verwierven, was de bezettingsgraad slechts 30 procent.’

Het retail- en leisurecentrum langs de A2 is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland. Naast het optimaliseren van de verhuur hebben de eigenaren gezorgd voor een betere uitstraling en verduurzaming van het totale project, met als insteek van The Wall ‘de plek in Midden-Nederland te maken waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen’. Sinds dit voorjaar heeft The Wall langs de A2 een LED-scherm van maar liefst 650 m over de gehele lengte van het gebouw. De in The Wall gevestigde bedrijven en externe adverteerders zijn hier op een opvallende manier zichtbaar voor een miljoenenpubliek.

The Wall ligt tegen Leidsche Rijn aan, een van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ’tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken. Bekende en toonaangevende retailers die al in The Wall zijn gevestigd, zijn Mediamarkt, Amac, BCC, Decathlon, Daka, Toychamp, Mantel, Maxaro en The Official F1 Racing Centre Utrecht. Daarnaast zijn er vestigingen van Doppio, FoodExplore en McDonalds en heeft The Wall met Play-in de grootste indoor speeltuin van Nederland.

Voor verdere informatie:

Linda Annink (namens The Wall): 06. 22106924