Skip to content
btb-TeamSport Karting The Wall

TeamSport Karting opent eerste vestiging in The Wall

De van oorsprong Britse leisure-onderneming TeamSport Karting opent zijn eerste vestiging in Nederland in het leisure- en entertainmentcentrum The Wall, langs de A2 bij Utrecht-Leidsche Rijn. Onlangs betrad TeamSport Karting al het vasteland van Europa met een vestiging in Duitsland. Deze E-Kartingbahn in Monchengladbach heeft een racetrack van 500 meter.

Nederland stond in eerste instantie niet op de expansielijst van TeamSport Karting, bevestigt Dolf Mook van een van de eigenaren van The Wall, Urban Interest. ‘Maar we hebben ze kunnen overtuigen dat de branchering en invulling van The Wall in het verlengde ligt van de ambities voor verdere continentale expansie van TeamSport Karting’. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert TeamSport Karting een veertigtal E-kartingbanen in meer dan 30 steden.

E-karting, met elektrische aandrijving dus, is een nieuwe generatie van het traditionele en populaire karten met veelal op benzine aangedreven karts. Mook: ‘Qua look & feel gaat het om een ‘next level’ kartbaan, met een hippe uitstraling en toegankelijk voor een bredere doelgroep dan alleen de ‘hardcore’ race wagens. E-karts hebben, vanuit stilstand, direct veel vermogen, maar zijn extra veilig, omdat het vermogen centraal en op afstand teruggebracht maar ook opgevoerd kan worden als dat noodzakelijk blijkt. E-karts zijn vanwege dat centraal te regelen vermogen uitstekend geschikt voor jongeren en families met kleinere kinderen. Wij gaan er vanuit dat deze vestiging van TeamSport E-Karting een populair decor wordt voor verjaardagfeestjes en familieuitstapjes. Zeker nu de Formule 1-successen van Max Verstappen karting nog populairder hebben gemaakt dan het al was.’

De E-kart baan in The Wall krijgt een lengte van 500 meter op de begane grond. Verder exploiteert TeamSport Karting er een minigolfbaan bij, plus horecafaciliteiten. Over het aantal metrages dat TeamSport E Karting in The Wall huurt en de duur van het huurcontract, wordt vooralsnog niets naar buiten gebracht, bevestigt Mook. ‘We hopen dat de vestiging uiterlijk aan het einde van dit jaar opengaat.’

TeamSport Karting vestigt zich in het deel van The Wall dat nooit in gebruik is geweest en al vanaf de oplevering heeft leeg gestaan. Dat deel telt in totaal 14.000 m2 over twee lagen. Om de bereikbaarheid van dat deel vanaf het erboven gelegen parkeerdek te vergroten hebben de eigenaren een nieuw stijgpunt gerealiseerd – met roltrappen, een lift en een vaste trap – waarmee deze verdiepingen in een keer toegankelijk zijn zowel vanaf het parkeerdek als vanaf maaiveld. Dolf Mook: ‘Dit nieuwe stijgpunt hebben we op een strategische plek neergezet, zodat we meerdere vestigingen van verschillende potentiele huurders op de twee verdiepingen konden realiseren’.
Met de komst van TeamSport Karting is een van de twee grootste units in dit deel verhuurd. Mook: ‘We hopen binnenkort bekend te maken dat de andere unit ook is verhuurd. Er resteren dan in dit deel van het gebouw nog twee units van ieder circa 2.200 m2_ Daarmee is circa 90 procent van het gebouw verhuurd en is de verwachting dat we eind 2022 The Wall volledig verhuurd hebben. Wat verder belangrijk is dat we ook met alle reeds gevestigde huurders in de afgelopen periode gesprekken hebben gevoerd en dat we hen de huurcontracten hebben kunnen vernieuwen. In 2018, toen wij het gebouw verwierven, was de bezettingsgraad slechts 30 procent.’
_
The Wall werd eind 2018 overgenomen door de private beleggers Urban Interest en Built to Build. Het retail- en leisurecentrum langs de A2 is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland. Naast het optimaliseren van de verhuur hebben de eigenaren gezorgd voor een betere uitstraling en verduurzaming van het totale project, met als insteek van The Wall ‘de plek in Midden-Nederland te maken waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen’. Sinds dit voorjaar heeft The Wall langs de A2 een LED-scherm van maar liefst 650 m over de gehele lengte van het gebouw. De in The Wall gevestigde bedrijven en externe adverteerders zijn hier op een opvallende manier zichtbaar voor een miljoenenpubliek.

The Wall ligt tegen Leidsche Rijn aan, een van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ’tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken. Bekende en toonaangevende retailers die al in The Wall zijn gevestigd, zijn Mediamarkt, Amac, BCC, Decathlon, Daka, Toychamp, Mantel, Maxaro en The Official F1 Racing Centre Utrecht. Daarnaast zijn er vestigingen van Doppio, FoodExplore en McDonalds en heeft The Wall met Play-in de grootste indoor speeltuin van Nederland.

Voor verdere informatie:

Linda Annink (namens The Wall): 06. 22106924