AMS CityDocks

Omschrijving

Door schaarste aan elektra en vooruitlopend op de doelstelling van de gemeente Amsterdam om in de periode van 2025-2030 de stad CO2-neutraal te bevoorraden, alsook de toenemende vraag naar stadsdistributiecentra zijn Built to Build en Proptimize  gestart met de ontwikkeling AMS CityDocks op Business Park Amsterdam Osdorp. AMS CityDocks wordt een ‘full-electric’ stadsdistributiecentrum met direct beschikbare eigen 5 Megawatt elektra aansluiting op nog geen 15 minuten van het Centrum van Amsterdam. De realisatie van het complex staat gepland voor begin Q2 2024 en zal naar verwachting een jaar later worden opgeleverd.

AMS CityDocks is volledig elektrisch ontworpen en zal worden gebouwd conform hoge duurzaamheidsnormen. Het complex heeft een totale oppervlakte van ruim 37.000 m², verdeeld in cityhubs vanaf 2.300 m² tot ruim 28.000 m2 met een inpandige fietsenberging voor 140 fietsen en parkeergarage voor ruim 400 plaatsen voor auto’s en busjes, voorzien van ruim voldoende elektra oplaadpunten.

Duurzaamheid, hoogwaardige werkomgeving en natuur inclusief bouwen staat centraal bij AMS CityDocks. Vanuit die kwaliteiten beoogt het complex een BREEAM 2020 **** Excellent certificering en zal deze o.a. worden voorzien van warmtepompen, 6.500 zonnepanelen goed voor ruim 3 Mw, 90% FSI, lichtsensoren en waterbesparende maatregelen. De gevels en het buitenterrein dragen bij aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Bovendien zal er aangrenzend een park worden aangelegd, waarmee de hemelwaterafvoeren van het gebouw middels een aquaduct worden verbonden.

Kijk voor meer informatie op de website van AMS CityDocks

Video afspelen

Locatie
Business Park Amsterdam Osdorp

Bestemming

Logistiek

Status

In ontwikkeling

Oppervlakte

37,000 m2

BREEAM

BREEAM-Excellent ****